Cookie gebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

Chocolademuffins

Ingrediënten:

Dit recept is voor 15 kleine of 10 grote muffins.

  • 150 g boter
  • 170 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl. vanillesuiker
  • 100 ml melk
  • 180 g tarwemeel
  • 2 tl. Bakpoeder
  • 4 el. Cacao
  • 50 g pure chocolade, 70%
  • 50 g witte chocolade

Bereiding:

De bereidingstijd is 30 minuten, waarvan de oven 15 minuten het werk doet.

  • Verwarm de oven voor tot 200°C.
  • Klop boter en suiker tot een schuim. Voeg één voor één de eieren toe en roer dit tot een gelijkmatige massa. Voeg vanillesuiker en melk toe. Roer ze nog enkele seconden op hoge snelheid.
  • Hak de donkere en witte chocolade in stukjes.
  • Meng bloem, bakpoeder, cacao en stukjes chocolade en vouw dit mengsel rustig door het ei.
  • Vul 15 kleine of 10 grote muffinbakjes met beslag en zet ze ongeveer 15 minuten op het middelste rek in de oven.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.