BSH maakt gebruik van cookies waarmee wij en (in indien geaccepteerd) derde partijen uw internetgedrag binnen onze website kunnen volgen. Dankzij deze en vergelijkbare technieken kunnen wij de website voor u naar verwachting laten functioneren en u daarbij persoonlijker van dienst zijn met gerichtere boodschappen.

Chocolademuffins

Ingrediënten:

Dit recept is voor 15 kleine of 10 grote muffins.

  • 150 g boter
  • 170 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl. vanillesuiker
  • 100 ml melk
  • 180 g tarwemeel
  • 2 tl. Bakpoeder
  • 4 el. Cacao
  • 50 g pure chocolade, 70%
  • 50 g witte chocolade

Bereiding:

De bereidingstijd is 30 minuten, waarvan de oven 15 minuten het werk doet.

  • Verwarm de oven voor tot 200°C.
  • Klop boter en suiker tot een schuim. Voeg één voor één de eieren toe en roer dit tot een gelijkmatige massa. Voeg vanillesuiker en melk toe. Roer ze nog enkele seconden op hoge snelheid.
  • Hak de donkere en witte chocolade in stukjes.
  • Meng bloem, bakpoeder, cacao en stukjes chocolade en vouw dit mengsel rustig door het ei.
  • Vul 15 kleine of 10 grote muffinbakjes met beslag en zet ze ongeveer 15 minuten op het middelste rek in de oven.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.