Ingrediënten:

  • 3-4 citroenen (voor 150 ml sap)
  • 200 ml water
  • 170 g suiker
  • 150 yoghurt
  • 4 witte gelatineblaadjes

Bereiding:

Twee glazen citroensorbet of granita, gegarneerd met citroenschil.

De bereidingstijd is 20 minuten met uw Bosch keukenmachine en vervolgens 40 minuten laten rusten.

  • Pers de citroenen met behulp van een citruspers goed uit zodat u 150 ml sap verkrijgt.
  • Meng het citroensap, het water, de suiker en yoghurt in de mixer.
  • Week de gelatine gedurende ca. 15 min. in koud water, druk lichtjes uit en verwarm in een kleine pan terwijl u voortdurend roert, maar breng niet aan de kook.
  • Voeg de warme gelatine aan de massa toe terwijl de mixer draait.
  • Giet de bereide massa onmiddellijk in de ijsroommachine.
  • Laat ca. 40-50 min. rusten
Keukenapparaten inclusief mixer, blender en keukenmachine op houten toonbank met ingrediënten.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.