BSH maakt gebruik van cookies waarmee wij en (in indien geaccepteerd) derde partijen uw internetgedrag binnen onze website kunnen volgen. Dankzij deze en vergelijkbare technieken kunnen wij de website voor u naar verwachting laten functioneren en u daarbij persoonlijker van dienst zijn met gerichtere boodschappen.

Focaccia met knoflook en rozemarijn

Ingrediënten (voor 1 brood)

  • 400 g witbroodmeel, plus extra voor het bestuiven
  • 100 g fijngemalen griesmeel
  • 10 g gist
  • 10 g zout
  • 5 g suiker
  • Een scheut extra vergine olijfolie en extra om te besprenkelen
  • 300 ml lauw water
  • wat takjes rozemarijn
  • 1 bolletje knoflook
  • Grof zeezout om te bestrooien

Bereiding:

De bereidingstijd is 5 minuten en daarnaast 3 á 4 uur in de koelkast koelen.

  • Doe alle ingrediënten, behalve de rozemarijn en knoflook, in de Mum keukenmachine met de deeghaak. Kneed vijf minuten op stand 3.
  • Verwarm de combi stoomoven voor op de deegrijsstand, 38ºC. Rol het deel uit tot 2 cm dikte en leg het in een ingevette ovenpan. Laat het 30 minuten rijzen.
  • Haal de rozemarijn van de takjes en hak grof. Pel de knoflook en hak deze middelfijn. Haal de ovenschaal uit de oven. Verwarm de oven nu voor op 220ºC met geringe stoomtoevoeging. Maak kuiltjes in het deeg met de toppen van je vingers. Besprenkel het rijkelijk met olijfolie, rozemarijn en knoflook. Strooi er tot slot wat grof zeezout overheen.
  • Plaats het deeg in de oven en bak het in 25 goudbruin. Laat het brood 10 minuten afkoelen als het uit de oven komt. Serveer met olijfolie of crème van cannellinibonen.