Ingrediënten:

  • 500 g courgette
  • 100 ml room
  • 150 g crème fraîche
  • 3 tl. kerriepoeder
  • 2 tl. zout
  • 1 el. suiker
  • korrelige bouillon
  • 2 eierdooiers
  • versgemalen peper
  • 400 g kabeljauw
  • 3 el. paneermeel

Bereiding:

Gebakken visfilets met broodkruimels en verse kruiden in een wit gerecht.

De bereidingstijd is 40 minuten, waarvan de oven 20 minuten het werk doet.

  • Verwarm de oven voor tot 180°C. Spoel de courgette af, schil de ui en rasp deze met de hand of met een keukenmachine (omkeerbare rasp-schijf).
  • Meng room, crème fraîche, kerrie, zout, peper, suiker, eigeel en korrelige bouillon in de mengkom. In de courgette vouwen en in een ovenschaal doen.
  • Snijd de kabeljauw in dikke plakken, breng deze op smaak met zout en peper en leg ze op de groenten.
  • Strooi paneermeel erover en bak het geheel ongeveer 20 min.

Tip: Bij dit gerecht past een aromatische Aziatische rijst uitstekend.

De afbeelding toont de afmetingen 800 x 600 px weergegeven op een effen bruine achtergrond.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.