Cookiegebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

Linzertaart

Ingrediënten:

  • 500 g tarwemeel
  • 250 g amandelen
  • 250 g zachte boter
  • 300 g honing
  • 2 eieren
  • 4 el. rum
  • 2 tl. kaneel
  • 2 tl. cacao
  • ¼ tl. kruidnagel-poeder
  • 400 g frambozen-abrikoos marmelade
  • melk om over de bovenkant te borstelen
  • 2 springvormen met een doorsnede van 26 cm

Bereiding:

De bereidingstijd is 90 minuten, waarvan de oven 75 minuten het werk doet.

  • Hak de helft van de amandelen fijn, op hoge snelheid.
  • Hak daarna de andere helft (op deze manier worden ze fijner gehakt). U kunt als u dat wilt de amandelen ook raspen.
  • Meng de boter en honing in een mengkom. Voeg eieren, specerijen, cacao en rum toe en meng het geheel.
  • Voeg bloem en gemalen amandelen toe en meng dit tot een glad beslag.
  • Koel het beslag ongeveer 1 uur. Vet de springvorm in.
  • Verwijder 1/3 van het beslag en bewaar dit apart. Rol van de rest twee pastei-bodems uit, leg ze in de springvormen en maak een 2 cm hoge rand.
  • Verdeel 200 g marmelade over elke bodem.
  • Rol de rest van het beslag uit en snijd het in smalle reepjes. Leg deze kruiselings over de marmelade en bestrijk ze met melk. Ongeveer 75 minuten in de op 160° C voorverwarmde oven zetten.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.