Cookie gebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

Pavlova met bosvruchten

Ingrediënten:

Voor 12 personen.

Pavlova

  • 1 citroen
  • 300 g kristalsuiker
  • 6 eieren
  • 2 tl maizenav
  • 2 tl witte wijnazijn
  • mespunt zout

Garnering

  • Divers rood fruit, bv aalbessen, bramen, bosbessen, frambozen.
  • Poedersuiker (optioneel)

Materialen

  • Mum keukenmachine
  • deeglepel
  • keukenpapier
  • grote kom
  • bakpapier
  • vergiet

Bereiding:

Pavlova

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, boven en onder warmte. Gebruik dus niet de heteluchtfunctie van de oven.
  • Maak de mengkom van de keukenmachine en de bijbehorende garde grondig vetvrij met citroensap.
  • Splits de eieren en doe de eiwitten in de kom van de machine met een eetlepel van de suiker en het zout. Sla de eiwitten goed stijf.
  • Meng nu voorzichtig de rest van de suiker, de maizena en de azijn door de eiwitten. Doe dit met de deeglepel, vouwend, om zo min mogelijk luchtigheid te verliezen.
  • Doe het geheel op een met bakpapier beklede ovenplaat, vorm het beslag tot een hoge ronde taart.
  • Draai de oven nu terug naar 150 graden en bak de pavlova 40 minuten.
  • Zet de oven dan uit en laat de taart nog 30 minuten in de afkoelende oven staan, haal hem er dan uit.

Garnering

  • Was het fruit en snijd het bij waar nodig. Laat het drogen in een met keukenpapier bekleed vergiet.

Afmaken en serveren

  • Doe de pavlova op een mooie platte schaal en garneer de bovenkant uitbundig met het fruit.
  • Bestuif eventueel met poedersuiker net voor het serveren.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.