Houten plank met romige witte topping, met rode en zwarte bessen en verse groene bladeren.

Ingrediënten:

Voor 12 personen.

Pavlova

  • 1 citroen
  • 300 g kristalsuiker
  • 6 eieren
  • 2 tl maizenav
  • 2 tl witte wijnazijn
  • mespunt zout

Garnering

  • Divers rood fruit, bv aalbessen, bramen, bosbessen, frambozen.
  • Poedersuiker (optioneel)

Materialen

  • Mum keukenmachine
  • deeglepel
  • keukenpapier
  • grote kom
  • bakpapier
  • vergiet

Bereiding:

Kleurrijke fruitpavlova dessert met slagroom, bessen en muntbladeren op een houten plank.

Pavlova

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, boven en onder warmte. Gebruik dus niet de heteluchtfunctie van de oven.
  • Maak de mengkom van de keukenmachine en de bijbehorende garde grondig vetvrij met citroensap.
  • Splits de eieren en doe de eiwitten in de kom van de machine met een eetlepel van de suiker en het zout. Sla de eiwitten goed stijf.
  • Meng nu voorzichtig de rest van de suiker, de maizena en de azijn door de eiwitten. Doe dit met de deeglepel, vouwend, om zo min mogelijk luchtigheid te verliezen.
  • Doe het geheel op een met bakpapier beklede ovenplaat, vorm het beslag tot een hoge ronde taart.
  • Draai de oven nu terug naar 150 graden en bak de pavlova 40 minuten.
  • Zet de oven dan uit en laat de taart nog 30 minuten in de afkoelende oven staan, haal hem er dan uit.

Garnering

  • Was het fruit en snijd het bij waar nodig. Laat het drogen in een met keukenpapier bekleed vergiet.

Afmaken en serveren

  • Doe de pavlova op een mooie platte schaal en garneer de bovenkant uitbundig met het fruit.
  • Bestuif eventueel met poedersuiker net voor het serveren.
Keukenapparaten inclusief mixer, blender en keukenmachine op houten toonbank met ingrediënten.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.