BSH maakt gebruik van cookies waarmee wij en (in indien geaccepteerd) derde partijen uw internetgedrag binnen onze website kunnen volgen. Dankzij deze en vergelijkbare technieken kunnen wij de website voor u naar verwachting laten functioneren en u daarbij persoonlijker van dienst zijn met gerichtere boodschappen.

Pavlova met bosvruchten

Ingrediënten:

Voor 12 personen.

Pavlova

  • 1 citroen
  • 300 g kristalsuiker
  • 6 eieren
  • 2 tl maizenav
  • 2 tl witte wijnazijn
  • mespunt zout

Garnering

  • Divers rood fruit, bv aalbessen, bramen, bosbessen, frambozen.
  • Poedersuiker (optioneel)

Materialen

  • Mum keukenmachine
  • deeglepel
  • keukenpapier
  • grote kom
  • bakpapier
  • vergiet

Bereiding:

Pavlova

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, boven en onder warmte. Gebruik dus niet de heteluchtfunctie van de oven.
  • Maak de mengkom van de keukenmachine en de bijbehorende garde grondig vetvrij met citroensap.
  • Splits de eieren en doe de eiwitten in de kom van de machine met een eetlepel van de suiker en het zout. Sla de eiwitten goed stijf.
  • Meng nu voorzichtig de rest van de suiker, de maizena en de azijn door de eiwitten. Doe dit met de deeglepel, vouwend, om zo min mogelijk luchtigheid te verliezen.
  • Doe het geheel op een met bakpapier beklede ovenplaat, vorm het beslag tot een hoge ronde taart.
  • Draai de oven nu terug naar 150 graden en bak de pavlova 40 minuten.
  • Zet de oven dan uit en laat de taart nog 30 minuten in de afkoelende oven staan, haal hem er dan uit.

Garnering

  • Was het fruit en snijd het bij waar nodig. Laat het drogen in een met keukenpapier bekleed vergiet.

Afmaken en serveren

  • Doe de pavlova op een mooie platte schaal en garneer de bovenkant uitbundig met het fruit.
  • Bestuif eventueel met poedersuiker net voor het serveren.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.