Ingrediënten:

  • 4 rijpe peren (ongeveer 750 g)
  • 4 el. Citroensap
  • 2 el. Rum
  • 50 g boter
  • 1 el. honing
  • 100 g hazelnoten (gepeld)
  • crème fraîche
  • 4 el. zoete room
  • 2 el. suiker
  • 1 vlakke tl. kaneel
  • vet voor de schaal

Bereiding:

Gebakken appelschijfjes met slagroom in een witte keramische schotel.
  • Spoel de peren af, snijd ze in kwarten en verwijder de klokhuizen.
  • Snijd ze in dikke plakken.
  • Sprenkel citroensap over de plakjes peer en leg ze op een ingevette ovenschaal.
  • Besprenkel ze met rum.
  • Hak ongeveer 100 g van de hazelnoten fijn met een stamper of in de blender.
  • Verhit de boter en honing in een pan. Voeg de gehakte hazelnoten toe en roerbak ze. Vouw de crème fraîche en room erdoor. Van het vuur halen.
  • Gelijkmatig verdelen over de peren. Meng kaneel en suiker en strooi dit er overheen. Ongeveer 30 minuten in de oven zetten op 180° C.
  • Hak de resterende hazelnoten in tweeën of vieren en verspreid ze over de gratin.
  • Serveer ze warm met licht opgeklopte room.

Tip: U kunt de appels vervangen door peren.

Keukenapparaten inclusief mixer, blender en keukenmachine op houten toonbank met ingrediënten.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.