Cookiegebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

Pizza Capricciosa

Ingrediënten:

Bodem:

  • 500 g bloem
  • 1 zakje droge gist
  • 1 tl. suiker
  • snufje zout
  • 40 ml olie
  • 250-300 g warm water

Topping:

  • gepelde tomaten
  • zout
  • Mozzarella
  • ham
  • champignons
  • oregano
  • zwarte olijven
  • olie

Bereiding:

De bereidingstijd is 35 minuten, waarvan de oven 15 minuten het werk doet. 1 uur en 45 minuten wachttijd om het deeg te laten rijzen.

  • Roer de gist en het warme water in een mengkom.
  • Voeg de overige ingrediënten van het deeg toe en kneed het tot glad deeg.
  • Dek de mengkom af en zet deze op een warme plaats tot het deeg zichtbaar is gerezen (ongeveer 45 minuten).
  • Kneed het deeg nogmaals.
  • Vorm het deeg tot een bal en leg deze voor een uur onder een vochtige doek op een ingevette bakplaat.
  • Rol de bodem uit op het blad (met een beetje olie) en leg de gepelde tomaten erop.
  • Strooi een beetje zout erover. Voeg de ham (in dunne plakjes), champignons, olijven, mozzarella en oregano toe.
  • Besprenkelen met olie en ongeveer 15-20 minuten in de oven zetten op 180°C