Cookiegebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

OptiMUM recepten

Recept Limoentaart

Bekijk hier het recept voor de heerlijke limoentaart.

Scroll voor inspiratie!

Ingrediënten

Ingrediënten:

Voor het deeg:
(12 porties)

  • 200 g bloem en iets extra voor het uitrollen
  • 100 g suiker
  • 1 snufje bakpoeder
  • 70 g koude boter, in blokjes
  • 1 ei

Voor de vulling en topping:

  • 300 ml melk
  • 150 g suiker
  • 40 g puddingpoeder met roomsmaak
  • 80 g boter
  • 150 ml limoensap en 3 el limoenrasp (van ca. 4 limoenen)
  • 3 middelgrote eieren
  • 150 g poedersuiker

En bovendien: Ca. 400 g bakbonen, zoals erwten of bonen, om de bodem blind te bakken.
Tijd: 40 minuten bereidingstijd en 2 uur en 50 minuten bak- en rusttijd

Bereiding

Limoentaart

1. Meng bloem, suiker en bakpoeder door elkaar en mix dit samen met de boter en het ei kruimig. Kneed het mengsel dan in de OptiMUM-keukenmachine tot een mooi deeg, wikkel dit in vershoudfolie en laat het in de koelkast 30 minuten rusten.

2. Verwarm de oven voor op 190 °C (heteluchtoven op 170 °C). Bestuif het deeg met wat bloem, rol het uit, leg het in een lage taart- of quichevorm van 28 cm (evt. met losse bodem) en druk de bodem en randen stevig aan. Leg een vel bakpapier op het deeg en daar bovenop de bakbonen. Bak de bodem blind 15 minuten net onder het midden van de oven. Verwijder het bakpapier en de bonen en bak de bodem in nog eens 5 minuten mooi goudbruin. Haal de bodem uit de oven en laat hem in de vorm afkoelen.

3. Verhit voor de vulling 200 ml melk met de suiker in een kleine pan. Haal de pan van het vuur zodra de suiker is opgelost. Meng de rest van de melk met het puddingpoeder en voeg dit bij de warme melk. Zet de pan weer op het vuur en breng al roerende aan de kook. Roer dan de boter erdoor en draai het vuur laag. Scheid de eieren. Roer beetje bij beetje limoensap en -rasp door de eidooiers – houd 1 tl limoensap apart voor de topping. Doe de eidooiers bij het melkmengsel en roer dit op laag vuur ongeveer 5 minuten door. Giet de vulling dan op de bodem en plaats minimaal 2 uur in de koelkast, tot alles volledig is afgekoeld.

4. Doe de eiwitten in de kom van de OptiMUM en klop ze met de garde stijf. Voeg al kloppende beetje bij beetje de poedersuiker en 1 el limoensap toe, tot er een prachtig glanzend schuim ontstaat. Verdeel het schuim met een grote lepel voorzichtig over de taart en trek de lepel steeds omhoog om kleine pieken te vormen.

Meer over de Bosch OptiMUM

Tip van Bosch:

Voor een mooi effect kunt u de schuimpieken iets kleuren met een crème brûlée-brander. Het deeg en de vulling kunt u ook prima van te voren bereiden. Wacht met de eiwitten liever wel tot net voordat u de taart serveert.