BSH maakt gebruik van cookies waarmee wij en (in indien geaccepteerd) derde partijen uw internetgedrag binnen onze website kunnen volgen. Dankzij deze en vergelijkbare technieken kunnen wij de website voor u naar verwachting laten functioneren en u daarbij persoonlijker van dienst zijn met gerichtere boodschappen.

Sponscake-rol met roomvulling en fruit

Ingrediënten:

Voor het beslag:

  • 4 eieren
  • 4 el. warm water
  • 175 g suiker (en suiker voor de doek)
  • 1 pakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 125 g bloem
  • 50 g zetmeel

Voor de vulling:

  • 400 g slagroom
  • 3 el. suiker
  • 2 pakjes roomverdikker (sahnesteif)
  • 250 g fruit (zoals frambozen, kersen, aardbeien, of mandarijn-partjes)
  • poedersuiker voor het besprenkelen

Bereiding:

De bereidingstijd is 25 minuten waarvan, de oven 12 minuten het werk doet.

  • Verwarm de oven voor naar 200° C. Leg bakpapier op een bakplaat.
  • Klop eieren, water, suiker en vanillesuiker tot een stevig schuim.
  • Meng 100 g bloem, 100 g zetmeel en een tl. bakpoeder en vouw dit op lage snelheid door het schuim.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakplaat en plaats deze 12 minuten in de oven (of totdat het beslag goudgeel is).
  • Haal de bakplaat uit de oven en draai deze meteen om op een keukendoek die is bestrooid met suiker. Borstel wat water over het bakpapier en verwijder het. Rol de cake losjes in de handdoek op en laat deze afkoelen.
  • Klop de slagroom met suiker en verdikker in de mengkom stijf voor de vulling.
  • Rol de cake weer open en verspreid de slagroom er overheen. Verspreid het fruit erover en rol de cake weer losjes op met de keukendoek. Bestrooien met poedersuiker en versieren met fruit.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.