Ingrediënten:

Voor de mais-tortilla's (10 stuks):

  • 100 g bloem
  • 100 g maïsmeel
  • ½ tl zout
  • 1 ei
  • 450 ml water
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 1 tl olie

Voor de vulling:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 2 el olie
  • 1 blik bonen
  • 1 blik maïs
  • 2 tomaten
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 snufje gedroogde chilipeper
  • zout en peper
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 1 tl oregano
  • ½ tl komijnpoeder

Bereiding:

Plaat van goudbruine crêpes gevuld met kleurrijke groenten.

De bereidingstijd is 45 minuten, waarvan de oven 30 minuten het werk doet.

  • Meng bloem, maïsmeel en zout. Roer in een mengkom met de garde het ei erdoor terwijl u geleidelijk water toevoegt. Roer de olie erdoor tot een beslag voor pannenkoeken. Daarna 30 min. laten staan.
  • Snijd voor de vulling de ui en paprika in dunne reepjes.
  • Glaceer de ui en de geperste knoflook in olie. Voeg de paprika toe.
  • Verhit de tomaten, schil ze en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze in een pan met maïs en bonen. Kruiden toevoegen en nog eens 5 minuten zachtjes laten koken. Haal de pan van het vuur en roer de tomatenpuree en 40 g kaas erdoor.
  • Bak in een pan met antiaanbaklaag 12 flinterdunne tortilla's (20 cm doorsnee) in een kleine hoeveelheid olie bij middelhoge temperatuur tot ze helder geel zijn en stapel ze.
  • Plaats 2 el. vulling in het midden van elke tortilla en rol ze op.
  • Leg bakpapier op een bakplaat. Leg de enchilada's erop zodat ze elkaar raken. Strooi de rest van de kaas er overheen en gratineer zoals aangegeven.

Tip: Draai de tortilla zodra de buitenste rand los komt van de pan. Als het goed is zitten er kleine gaatjes in.

De afbeelding toont de afmetingen 800 x 600 px weergegeven op een effen bruine achtergrond.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.