BSH maakt gebruik van cookies waarmee wij en (in indien geaccepteerd) derde partijen uw internetgedrag binnen onze website kunnen volgen. Dankzij deze en vergelijkbare technieken kunnen wij de website voor u naar verwachting laten functioneren en u daarbij persoonlijker van dienst zijn met gerichtere boodschappen.

Yorkshire pudding

Ingrediënten:

Voor 12 puddings

  • 200 ml melk
  • 100 ml water
  • 1 ei
  • 125 g bloem
  • zout
  • reuzel

Bereiding:

De bereidingstijd is 25 minuten, waarvan de oven 15 minuten het werk doet.

  • Klop melk, water en eieren in de mengkom. Voeg langzaam de bloem en een snufje zout toe en blijf kloppen om een gladde massa te krijgen. 30 minuten laten staan.
  • Doe ongeveer ¼ tl. reuzel in elk gat van een muffinvorm. Plaats de muffinvorm in de oven en verwarm deze voor naar 200°C.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de gaten van de hete muffinvorm.
  • Onmiddellijk ongeveer 10-15 min. in de oven zetten tot de Yorkshire pudding zichtbaar is gerezen en een lichtbruine korst heeft.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.