Ingrediënten:

Voor 12 puddings

  • 200 ml melk
  • 100 ml water
  • 1 ei
  • 125 g bloem
  • zout
  • reuzel

Bereiding:

Gebakken brood in een metalen beker, gouden bruine korst, eenvoudige voedselpresentatie.

De bereidingstijd is 25 minuten, waarvan de oven 15 minuten het werk doet.

  • Klop melk, water en eieren in de mengkom. Voeg langzaam de bloem en een snufje zout toe en blijf kloppen om een gladde massa te krijgen. 30 minuten laten staan.
  • Doe ongeveer ¼ tl. reuzel in elk gat van een muffinvorm. Plaats de muffinvorm in de oven en verwarm deze voor naar 200°C.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de gaten van de hete muffinvorm.
  • Onmiddellijk ongeveer 10-15 min. in de oven zetten tot de Yorkshire pudding zichtbaar is gerezen en een lichtbruine korst heeft.
Keukenapparaten inclusief mixer, blender en keukenmachine op houten toonbank met ingrediënten.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.