BSH maakt gebruik van cookies waarmee wij en (in indien geaccepteerd) derde partijen uw internetgedrag binnen onze website kunnen volgen. Dankzij deze en vergelijkbare technieken kunnen wij de website voor u naar verwachting laten functioneren en u daarbij persoonlijker van dienst zijn met gerichtere boodschappen.

De perfecte simpele cake

Presentatie: Miljuschka Witzenhausen
Productie: Foodwire

Ingrediënten:

  • 500 g griesmeel
  • 4 eieren
  • 200 g suiker
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 liter vanillevla

Extra nodig

  • Groot rechthoekig bakblik of ovenschaal, beboterd

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 ⁰C.

Bestuif het beboterde bakblik of de ovenschaal met griesmeel. Klop eieren, suiker en olie in een kom met een garde. Voeg bakpoeder, vla en griesmeel toe. Giet het beslag in het bakblik en plaats dat in het midden van de oven. Bak de cake in 1 uur goudbruin en gaar.

Tip
Gebruik de Bosch PerfectBake-functie om de oven de luchtvochtigheidsgraad van de taart te laten meten. Is dit op het hoogste niveau? Dan rondt de oven zelfstandig het bakproces af. Hoe? Selecteer binnen de Assist-functie eerst de categorie ‘Cake, brood’ en vervolgens het gerecht ‘Cake in bakblik’. De oven stelt zelf de verwarmingsstand, temperatuur en tijdsduur perfect in, gebruikmakend van de PerfectBake-functie.

Haal de vorm uit de oven en laat hem eerst helemaal afkoelen op het aanrecht.

Credits recept & fotografie:
Miljuschka Witzenhausen – Boek Lekker Miljuschka

Perfecte cake met PerfectBake

Of je nou een culinair wonder bent of niet, met onze nieuwe ovens zal je uitstekend uit de voeten kunnen. Neem bijvoorbeeld de PerfectBake sensor. Onze ontwikkelaars kwamen achter een belangrijk kookfeit. Voor het perfecte bakresultaat - voor bijvoorbeeld een cake- moet de baktemperatuur omlaag op het moment dat het gerecht een verminderde vochtafgifte laat zien.

Daarom hebben we een zuurstofsensor in de oven ingebouwd. Want als je het zuurstofpercentage weet, weet je ook het vochtpercentage. Als het gerecht optimaal gebakken is, volgt er een signaal zodat de cake uit de oven kan worden gehaald. Je kiest enkel voor ‘cake in bakblik’ in de Assist-functie en daarna op start. De oven doet vervolgens het werk. De cake of taart is dan perfect en de satéprikker niet meer nodig. PerfectCake!

Recept: Pompoenrepen

Deze pumpkin bars hebben een heerlijk kruidige en robuuste smaak, voor het ultieme herfstgevoel!

Onze service

Perfecte service – voor en na de aankoop.

088-424 4010

Boek een monteur

Heb je een storing? Boek snel online een monteur.

Voorwaarden

Bekijk hier alle voorwaarden voor de Accessoires & Onderdelen Shop.

Gebruiksaanwijzingen Bosch

Gebruiksaanwijzingen

Download snel en gemakkelijk de gebruiksaanwijzing van jouw apparaat.