Cookiegebruik

Over cookies
BSH maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

Instellingen cookies
U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

Pompoenrepen

Pumpkin Bars

Deze pumpkin bars hebben een heerlijk kruidige en robuuste smaak. De pompoen en bietenstroop zorgen samen met de noten, kaneel en gember voor het ultieme herfstgevoel!

Scroll voor inspiratie!

Ingrediënten

Voedingswaarde per stuk: 195 kcal | 3 g eiwitten | 10 g vetten | 23 g koolhydraten

Voor het beslag:
200 g ingelegde pompoen
2 eieren
150 g bietenstroop
50 g lichte muscovado-suiker
40 ml zonnebloemolie
1 tl vanille-extract
30 ml melk
200 g bloem
1 tl bakpoeder
1½ tl kaneel
1 tl gemberpoeder
1 mespunt piment
½ tl grof zeezout
200 g gemengde noten (bijv. hazel-, pecan- en paranoten)

Voor erover:
150 g honing
2 el bourbon

Hulpmiddelen
vierkante bakvorm (23 x 23 cm), bakpapier, keukenpapier, staafmixer, 2 mengkommen, paletmes, aluminiumfolie, satéprikker, pan, theelepel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C (onder- en bovenwarmte).

  • Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.
  • Laat de pompoen uitlekken en dep droog met wat keukenpapier. Pureer de stukjes met een staafmixer tot een gladde pompoenpuree.
  • Klop de eieren met bietenstroop en suiker luchtig. Voeg dan al mixende beetje bij beetje olie, vanille-extract, melk en pompoenpuree toe en mix alles tot slot goed door elkaar. Meng de bloem met het bakpoeder en de kruiden en doe ook dit bij het pompoenmengsel. Mix alles tot een glad beslag.
  • Doe het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant mooi glad. Strooi de gehakte noten erover en zet de vorm dan circa 20 minuten in de oven. Dreigen de noten te donker te worden? Dek de vorm dan af met wat aluminiumfolie. Controleer aan het einde van de baktijd met een satéprikker of de koek goed gaar is.
  • Haal de vorm uit de oven en laat de koek in de vorm afkoelen. Haal hem dan uit de vorm en snijd hem in zo’n 20 repen.

6 Verhit de honing met de bourbon in een kleine pan. In plaats van de bourbon kun je ook een theelepel vanille-extract gebruiken. Laat het mengsel niet al te heet worden. Besprenkel de bars met het warme mengsel en serveer ze liefst direct.

Bakken met Bosch

Bakken wordt leuker én makkelijker met de apparaten van Bosch. Met deze tips en recepten zet je in een mum van tijd iets lekkers op tafel!

Recept: Pecan Blondie

Bietenstroop, kaneel, kardemom en gember met een frosting van mascarpone en pecannoten. Onweerstaanbaar!

Keukenmachines van Bosch

Met de keukenmachines van Bosch is je voorbereiding altijd optimaal en het resultaat van je creatie perfect.

Recept: Klassieke tarte tatin

Deze klassieker doet het geweldig op koude dagen, maar ook als het wat warmer is kun je hier altijd wel iemand blij mee maken.

Onze service

Perfecte service – voor en na de aankoop.

088-424 4010

Boek een monteur

Heb je een storing? Boek snel online een monteur.

Voorwaarden

Bekijk hier alle voorwaarden voor de Accessoires & Onderdelen Shop.

Gebruiksaanwijzingen Bosch

Gebruiksaanwijzingen

Download snel en gemakkelijk de gebruiksaanwijzing van jouw apparaat.