Ingrediënten
Voedingswaarde per portie: 258 kcal | 1g eiwitten | 13g vetten | 35g koolhydraten
4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
60 g boter
120 g suiker
2½ appel
suiker voor eroverheen
Hulpmiddelen
deegroller, ovenschaal (Ø 22 cm), taartplateau
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 °C (onder- en bovenwarmte).
- Laat het bladerdeeg ontdooien.
- Leg de plakjes bladerdeeg in een vierkant, met de randen iets over elkaar. Rol de vellen nu met een deegroller uit tot één grote plak.
- Laat in een ovenschaal boter en suiker smelten. Leg vervolgens de appelstukjes in een cirkel in de schaal.
- Drapeer de uitgerolde plak bladerdeeg over de appels. Stop de overstekende hoeken en randen van het deeg bij de schaal in. Zet de schaal in de oven en bak de tarte tatin in circa 20 minuten gaar.
- Haal de schaal uit de oven en stort de tarte tatin op een taartplateau of een mooi bord. Het kan zijn dat er wat stukjes appel aan de schaal blijven kleven. Dat is niet zo erg. Maak ze met een lepel voorzichtig los en leg ze weer op je tarte tatin. Niemand die het merkt!
- Bestrooi de tarte tatin tot slot met wat suiker en serveer ‘m liefst als hij nog een beetje warm is.