BSH maakt gebruik van cookies waarmee wij en (in indien geaccepteerd) derde partijen uw internetgedrag binnen onze website kunnen volgen. Dankzij deze en vergelijkbare technieken kunnen wij de website voor u naar verwachting laten functioneren en u daarbij persoonlijker van dienst zijn met gerichtere boodschappen.

Orecchiette avocadopesto

orecchiette avocadopesto

Orecchiette met avocadopesto

Een ware delicatesse uit Puglia.

Scroll voor inspiratie!

Ingrediënten (hoofdgerecht voor 4 personen):

400 g orecchiette
zout
200 g basilicum
2 el citroensap
1 teentje verse knoflook
60 g pijnboompitten
50 g Parmezaanse kaas + iets extra voor over de pasta
100 ml olijfolie
1 avocado

Bereiding:

Bereidingstijd: 12 min.
Kooktijd: 10 min.

  • Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook.
  • Kook hierin de orecchiette al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking en bewaar een grote kop van het kookvocht.
  • Was de basilicum en schud deze goed droog.
  • Rooster de pijnboompitten in een pan met anti-aanbaklaag tot hun heerlijke aroma vrijkomt.
  • Doe de pitten samen met de overige ingrediënten in een blender en hak alles goed fijn. Voeg zo nodig nog iets meer olie toe.
  • Schep de pasta rechtstreeks vanuit de pan in een verwarmde schaal en meng hier de pesto en een beetje van het bewaarde kookvocht doorheen.
  • Serveer het gerecht met vers gemalen peper en geraspte Parmezaanse kaas.

Bekijk ook de andere pastagerechten